Å shit jag har fått svin influensan. Jag kommer att dö!

...är det många som säger. Så är det inte. Inom den senaste veckorna har denna influensa blivit en stor räddsla för många. Varje dag hittar man tidningsartiklar om detta. Vad är grejen? Svin influensan är i stort sett en vanlig influensa. Det farliga med denna influensa är att den kan skada lungorna. Den stora faran är inte själva influesan, utan paniken som den medför. Så fort man känner sig lite förkyld, ringer man till upplysningen eller åker raka vägen till akuten. Där får man reda på att det endast är en vanlig förkylning. Medan alla åker till sjukhusen får inte de som verkligen behöver vård, den vård de behöver. Alltså fler dödsfall på grund av denna panik.

Man behöver inte vara rädd för svin influensan. Endast 2 personer i Sverige har dött, och båda hade cancer. Sjukdomen är farligast för spädbarn och ungdom. Många som jag känner har haft svin influensan och sedan blivit friska, men det skadar aldrig att vara försiktig. Tar man i dörrhantag eller liknande ökar chansen till att bli smittad, men endast om man tar händerna i ansiktet. Om någon hostar går man självklart därifrån. Tvätta händerna ofta. Är man sjuk ska man självklart stanna hemma, för att motverka spridning av sjukdomen.

Så fort vaccinet kommer till landet, behöverman inte rusa till mottagningarna. Vaccinet är inte ett godkänd läkemedel och det är testat på unga barn, vilket man inte borde stödja.

Kortfattat är influensan inget att vara rädd för. Den stora faran är paniken som det medför.







Kommentarer
Postat av: jenny

Holler med! Media har overdrivet med influensan.. min kompis fick den men sa att det inte var so farligt som folk sager att det ar.

2009-09-06 @ 20:09:05
URL: http://jennyorahim.blogg.se/
Postat av: jenny

Det ar det ockso! So annorlunda jamfort med sverige:)

2009-09-06 @ 21:25:47
URL: http://jennyorahim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0